Najsavremenije metode za lečenje hemoroida

lečenje hemoroidaOboleli hemoroidi se klasifikuju u četiri grupe. Samo hemoroidi prvog stepena se mogu u potpunsti izlečiti nehiruškim metodama. Već od drugog stadijuma hemoroidalne bolesti operacija je jedino rešenje za lečenje hemoroida. Hemoroidi u prvoj fazi bolesti nisu bolni i ne prolabiraju. Karakteriše ih slabije krvarenje, svrab i peckanje oko anusa. Lečenje hemoroida prvog stepena oboljenja obavlja se konzervativnim pristupom, koji se sastoji u primeni medikamenata, promeni načina ishrane, i povećanju stepena lične higijene. Na tržištu se nalazi više vrsta masti i čepića koji se koriste pri lečenju hemoroidalne bolesti. Oni umanjuju svrab i peckanje, a pospešuju i regeneraciju iziritirane i oštećene kože oko anusa. Iz ishrane treba izbaciti jako začinjenu, masnu i ljutu hranu koja pogoduje nastanku hemoroidalne bolesti, a pojačati unos svežeg voća, povrća, žitarica i tečnosti. Lečenje konzervativnim pristupom već posle nekoliko dana daje rezultate, simptomi hemoroidalne bolesti se smanjuju i nestaju.

 

Lečenje hemoroida se dugo vršilo samo klasičnom procedurom

Klasična metoda operacije hemoroida je dugo vremena bila primarna metoda u lečenju hemoroida. Ova metoda se bazira na hiruškom odstranjivanju hemoroidalnih čvorova. Prilikom izvođenja ove procedure pacijent je u opštoj anesteziji. Usled većeg stepena invazivnosti ove metode postoperativni period je nešto duži i može trajati i do dva meseca. Najveći nedostatak ove metode lečenja hemoroida je veliki procenat recidiva, odnosno ponovnih pojavljivanja hemoroidalnih čvorova. To je glavni razlog zbog kog je ova metoda u većini razvijenih zemalja potisnuta.

 

Lečenje hemoroida THD metodom – poslednja reč medicine u ovoj oblasti

THD operativna procedura je najsavremeniji način lečenja hemoroida. Ova metoda zamenila je sve ostale procedure za lečenje hemoroida od drugog do četvrtog stadijuma bolesti. Bazira se na podvezivanju arterija koju dopremaju krv do hemoroidalnih vena. Na ovaj način se otklanja sam uzrok nastanka hemoroidalnih čvorova zahvaljujući čemu se oni više ne pojavljuju. Nema recidiva i problem je trajno rešen. THD operativna metoda se izvodi u lokalnoj anesteziji, minimalno je invazivna, a oporavak nakon operacije traje svega jedan do dva dana.

Komentari (2)

Dragana

Odgovori

25.08.2015 05:33

Poštovani, u vezi operacije hemoroida THD metodom, interesuje me cena jednog takvog zahvata. Unapred hvala na informaciji.

Slavica Pisić

26.01.2016 17:18

Koliko košta Thd operacija hemoroida i koliko se ostaje u bolnici

Ostavi komentar

Doktor vas pita

Kako ste pronašli naš web sajt
Pogledaj rezultate

Zdravlje