Operacija hemoroida laserom i klasičnim hirurškim procedurama - lečenje hemoroida hirurškim putem

Hirurško lečenje ili operacija hemoroida se izvodi za lečenje hemoroida četvrtog stadijuma. Ovde treba napomenuti da se nakon pojave THD metode, koju smo uveli prvi na Balkanu počevši od 2010 godine,  operacija hemoroida ovom metodom izvodi čak i za pacijente od drugog stadijuma iz razloga što se ovim procedurama deluje direktno na uzroke nastanka hemoroida, i tako se oni trajno uklanjaju i rešavaju. O THD metodu kao najsavremenijem i najboljem načinu rešavanja hemoroida možete detaljnije pročitati na stranici Operacija hemoroida THD metodom , a ovde će nešto biti rečeno o klasičnoj operaciji, koja u svetu dosta gubi na značaju.

 

 

Ukoliko želite da zakažete konsultacije sa našim stručnim timom ili da postavite pitanje doktoru to možete uraditi putem kontakt forme.

 

 

Laserska operacija hemoroida i klasičnim hirurškim procedurama - procedure

 

Postoji više hirurških procedura, kao i operacija laserom, kojima se mogu ukloniti hemoroidi. Naš stručni tim specijalista iz oblasti kardiovaskularne hirurgije na čelu sa Prim dr sc med. Miroljubom Draškovićem sa velikim uspehom izvodi operaciju hemoroida u svim stadijumima različitim metodama. Kao jedan od pionira operacije hemoroida THD metod, dr Miroljub Drašković je sa svojim timom izveo više od 1000 operacija sa velikim uspehom. 

 

Klasična operacija hemoroida

 

Najstarija hirurška procedura, gde se hirurškim putem otklanjaju proširene vene sa sluzokožom i delom kože analnog kanala. Uklanjaju se najšešće tri hemoroidalna čvora, a samim tim i podvezuju tri arterije koje pune prošitrene vene.

Operacija se izvodi u opštoj ili spinalnoj anesteziji  i vezana je za boravak u bolnici najmanje 3 do 4 dana. Pošto se uklanja tkivo, bolni sindrom je izražen i oporavak je relativno spor.Najveći nedostatak ove operacije je trauma, tj. bol u postoperativnom toku kkoji može trajati i do 3 nedelje, nesposobnost za radnu aktivnost, ali i rizik od oštećenja živaca i sfinktera, đto se pažljivim radom i sikustvom smanjuje na minimum.

 

Operacija hemoroida staplerom

 

Staplerska hemoroidektomija je novija metoda koju prati manji postoperativni bol i brži oporavak ali je veoma skupa i komplikacije koje je prate su veoma teške (rektovaginalne fistule).


Uz pomoć aparata se cirkularno odstrani višak sluzokože i prekine dotok krvi, bez anatomskog podvezivanja arterija hranilica.

 

Laserska operacija hemoroida - operacija hemorida laserom - hemoroidektomija

 

Specijalnim sondama kojima se proizvodi visoka temperatura, ubadaju se proširene vene (hemoroidi) i prenetom energijom na krv u proširenim venama, izaziva koagulacija, tj njihova  tromboza i tak se rešava problem hemoroidalne bolesti.

Nedostatak ove metode je nesigurno zatvaranje šantova, tj spojeva hemoroidalne arterije i vene, tako da se bolest vraća.

 

Operacija hemoroida - THD metodom ili Transanalna hemoroidalna dearteralizacija

 

 

Operacija hemoroida THD metodom je najsavremenija metoda rešavanja hemoroida i smatra se jedinom procedurom koja trajno rešava problem hemoroidalne bolesti.

THD procedurom se deluje na uzrok  bolesti, minimalno je invazivna ( nema sečenja i odstranjivanja tkiva ), i izvodi se u lokalnoj anesteziji. Pacijent posle intervencije odlazi kući i  oporavak je skoro trenutan.

U Specijalnoj hirurškoj bolnici „Hirurgija dr Drašković“ za 8 godina je urađeno preko 1000 operacija THD metodom. Više informacija o operaciji THD metodom možete naći na stranici https://www.operacijahemoroida.com/thd-metod-operacije.

 

Operacija hemoroida cena

 

Cena THD Operacije hemoroida iznosi 190.000 rsd. Cene operacije hemorida kao i ostalih intervencije možete pogledati OVDE.

 

Operacija hemoroida - Hemoroidektomija

 

Hemoroidektomija je hirurška procedura pri kojoj se otklanja hemorodalno tkivo sa mukozom i delom kože koje izaziva prolabiranje i krvarenje. Ova operacija hemoroida se izvodi u uslovima anestezije i zahteva ležanje u bolnici. Postoji otvorena metoda (Milligan-Morgan) koja se češće primenjuje u Evropi pri kojoj se defekti na mukozi koji nastaju posle hemoroidektomije ostavljaju neušiveni i zatvorena (Ferguson)  koja se češće primenjuje u SAD i pri kojoj se defekti na mukozi ušivaju. 


Operacija podrazumeva uklanjanje samo izmenjenih čvorova, pa ono što mnogi nazivaju recidivom (ponovnom pojavom ) bolesti, nije to u pravom smislu reči. Naime, preostali čvorovi mogu posle nekog vremena, najčešće posle više godina, da daju tegobe.

 

Autor: Prim. dr sc med. Miroljub Drašković, opšti i vaskularni hirurg

Komentari (9)

Milan Matovic

Odgovori

02.12.2018 14:56

Imam hemoroidalnu bolest u 4. stadijumu reč je o unutrašnjim hemoroidima koji posle svake stolice izlaze van u obliku pečurke i otežano su reponabilni. I kad se vrate taj dan nidam više sposoban za rad jer i pri najmanjem naporu ili saginjanju hemoroidi sami izlaze i to je bolno. Takođe napominjem da vrlo često krvarim i to može da potraje duži period i da bude obilno tako da sam hronično anemican. Šta mi preporucujete i koja bi bila cena?

Goran savic

Odgovori

09.12.2018 10:13

A lecenje hemoroida ligasure metodom

Milan Milosevic

Odgovori

19.06.2019 08:32

Imam izrazene suljeve,hemoroidi su ispali i veoma su bolni,pretpostavljam da je ovo 4 stadijum.Uradio bih operaciju THD metodom,koliko kosta kompletna usluga,preoperativna priprema,pregled,operacija i kontrole?

Marija Lazarevic

Odgovori

16.08.2019 08:27

Postovanje, interesuje me koja je bolja, pouzdanija metoda lecenja hemoroida, laserska ili thd metodom za hemoroide I, II i III stepena. I da li bih mogla da dobijem informaciju za cenu ovih metoda sa svim pratecim, neophodnim nalazima, pregledima i svime sto se podrazumeva za ove intervencije. Hvala Vam unapred.

Mujo Dacic

Odgovori

31.08.2019 08:40

Kako da stupim u kontakt sa doktorom radi pregleda , rekli sui da imam 3 stepen hemoroida.

Marko

Odgovori

28.10.2019 18:30

Poštovani, zanima me cena THD operacije. Unapred hvala

Said ibragić

Odgovori

09.11.2019 23:17

Postovani,
Interesuje me cijena operacije hemoroida THD metodom.
I da mi objasnite postupak.
Štaje prvo potrebno uraditi
Koliko puta moram doci na pregled itd...
Lo
Saud Ibragić
Kontakt:00387 61 531 203

Bekić Žužana

Odgovori

15.02.2020 09:49

Poštovani!
Imam hemoroide IV stepen,bolni,i krvare prilikom svake defekacije. Interesuje me cena operacije THD metodom u vašoj bolnici.
Hvala!

Snježana Terzić

Odgovori

01.05.2020 01:54

Poštovani gospodine Drašković,
Interesuje me cena THD metoda otklanjanja hemoroida, imam nekoliko vanjskih u četvrtom stepenu, koji su više estetski problem i nekoliko aktivnih unutrašnjih, koji su detektovani kolonoskopijom i povremeno krvare. Molim Vas da mi takođe napišete koliki je period oporavka i da li je operacija bolna?
S poštovanjem, Snježana Terzić

Ostavi komentar

Poslednje sa bloga

U prijatnom ambijentu i u opuštenoj atmosferi stručnjaci Specijalne hirurške bolnice „Hirurgija dr Drašković“ brinu se o Vama i Vašim zdravstvenim problemima. Hemoroidi, lečenje hemoroida, operacija hemoroida, THD metod trajnog uklanjanja hemoroida...

Saznaj više

Ponedeljak - Petak

8:00 - 21:00

Subota

8:00 - 15:00

Nedelja

Ne radi


Telefon

+381 11 344 85 41 | +381 11 344 85 47 

+381 60 344 85 41 | +381 60 344 85 47