Kako izbeći ponovni nastanak hemoroida?

Hemoroidi i pravilna ishrana

lečenje hemoroida

 

Pri lečenju hemoroida vrlo je bitno uspostaviti redovnu stolicu kako se problem ne bi vratio. Jedini način da se to postigne je promena režima ishrane. Zaboravite na ljutu i jako kiselu hranu. Nemasna, neslana, nezačinjena kuvana jela treba da budu svakodnevno zastupljena u Vašoj ishrani. Pojačajte unos nesvarljivih biljnih vlakana kojima obiluju mahunarke, voće kao i cela zrna žitarica. Ishrana bogata svežim i suvim voćem, naročito suvim šljivama i smokvama, obezbeđuje redovnu i meku stolicu. Konzumiranje kafe, alkoholnih pića i gaziranih napitaka je potrebno svesti na minimum.

 

 

 

Hemoroidi - Sprečite vraćanje promenom načina života

U borbi sa bilo kojom bolešću, pa i kod hemoroidalne, vrlo je važno promeniti stil života i iskoreniti navike koje su direktno ili indirektno doprinele razvoju bolesti. Pored korigovanja ishrane potrebno je obratiti više pažnje na fizičke aktivnosti i higijenu. Izbegavajte da dugo sedite i da stojite u mestu. Pojačajte fizičke aktivnosti. Ukoliko Vaš poslovni angažman zahteva da dugo sedite, nakon radnog vremena obavezno praktikujte šetnju, lagane vežbe ili neku drugu fizičku aktivnost. Povedite više računa o higijeni. Neophodno je temeljno pranje posle svake defekacije kako bi se iziritirana koža oko anusa, nakon operacije, vratila u normalu.

 

lečenje hemoroida

 

THD operacijom postiže se trajni nestanak hemoroida

Zahvaljujući velikom napretku u medicini danas se problem hemoroida može trajno rešiti. THD operativnom metodom se uklanjaju hemoroidi bez mogućnosti njihovog ponovnog nastanka. Tajna uspeha ove hiruške procedure je u tome što se deluje na uzrok nastanka problema, a ne samo na posledice kao kod ostalih metoda operacije hemoroida. Pri operaciji THD metodom vrši se podvezivanje svih šest arterija koje putem arterijsko-venskih šantova pune hemoroidalne vene. Kada se šant zatvori hemoroid trajno nestaje. Oporavak nakon operacije je momentalan, istog dana pacijent se može vratiti uobičajenim aktivnostima. THD operativna procedura je najsavremenija i najuspešnija metoda lečenja hemoroida.

Komentari (1)

Zeljko Duric

Odgovori

13.04.2016 22:02

Dali su hemoroidi prelazna bolest koja se moze preneti na drugu osobu neposredno nakon sedanja druge osobe koja nema hemoroide.

Ostavi komentar

Doktor vas pita

Kako ste pronašli naš web sajt
Pogledaj rezultate

Zdravlje