Pacijenti o nama...

 • Hvala za sve

  Ana Milanovic

  23. 02. 2012.

  Ja sam mislila da su bauk i stidela se. A sada mno

 • Neverovatno

  Saša Popović

  23. 02. 2012.

  Posle svih onih problema sada mogu normalno da sed

 • Zahvalnost

  Ilija Spasojevic

  26. 05. 2012.

  Zahvaljujem se Dr.Draskovicu i Dr. Veljovicu,sestr

 • zahvalnost

  zdenko ivanović

  30. 03. 2014.

  takav tim se teško može naći na jednom mjestu .

 • Hvala vam mnogo

  Radmila

  23. 02. 2014.

  Nisam verovala, posle muka sa podvezivanjem ili ka

Forma

Ankete

Kako ste saznali za nas?
Preko google pretrage.
Preporuka prijatelja.
Preko facebooka.
Preko reklame na drugim sajtovima.
Rezultati

Saveti o zdravlju

Prijavite se na našu mejling listu za dobijanje saveta o zdravlju...

Vaše ime i prezime
E-mail adresa

Operacija hemoroida laserom i klasičnim hirurškim procedurama - lečenje hemoroida hirurškim putem

Operacija ili hirurško lečenje hemoroida se izvodi za lečenje hemoroida četvrtog stadijuma. Ovde treba napomenuti da se nakon pojave THD metode, koju smo uveli prvi na Balkanu počevši od 2010 godine,  operacija hemoroida ovom metodom izvodi čak i za pacijente od drugog stadijuma iz razloga što se ovim procedurama deluje direktno na uzroke nastanka hemoroida, i tako se oni trajno uklanjaju i rešavaju. O THD metodu kao najsavremenijem i najboljem načinu rešavanja hemoroida možete detaljnije pročitati na stranici Operacija hemoroida THD metodom , a ovde će nešto biti rečeno o klasičnoj operaciji, koja u svetu dosta gubi na značaju.

 

Operacija hemoroida laserom i klasičnim hirurškim procedurama - procedure

Postoji više hirurških procedura kojima se mogu ukloniti hemoroidi a ovde ćemo opisati samo neke.

 

 

Operacija hemoroida - Hemoroidektomija

Hemoroidektomija je hirurška procedura pri kojoj se otklanja hemorodalno tkivo sa mukozom i delom kože koje izaziva prolabiranje i krvarenje. Ova operacija hemoroida se izvodi u uslovima anestezije i zahteva ležanje u bolnici. Postoji otvorena metoda (Milligan-Morgan) koja se češće primenjuje u Evropi pri kojoj se defekti na mukozi koji nastaju posle hemoroidektomije ostavljaju neušiveni i zatvorena (Ferguson)  koja se češće primenjuje u SAD i pri kojoj se defekti na mukozi ušivaju. 

 

Operacija podrazumeva uklanjanje samo izmenjenih čvorova, pa ono što mnogi nazivaju recidivom (ponovnom pojavom ) bolesti, nije to u pravom smislu reči. Naime, preostali čvorovi mogu posle nekog vremena, najčešće posle više godina, da daju tegobe.

 

Operacija hemoroida laserom - Laserska hemoroidektomija

Operacija hemoroida uz upotrebu lasera nema prednosti u odnosu na standardne hirurške metode. Ova operacija je dosta skuplja a ništa manje bolna.

 

Operacija hemoroida - Staplerska hemoroidektomija

Staplerska hemoroidektomija je novija metoda koju prati manji postoperativni bol i brži oporavak ali je veoma skupa i komplikacije koje je prate su veoma teške (rektovaginalne fistule).

 

Operacija hemoroida - Longo procedura

Longo procedura ili staplovana hemoroidektomija, kojom se u bezbednoj regiji uradi cirkularna ekscizija mukoze, te prekine dotok krvi i uradi lifting sluzokože. Ova intervencija se koristi u praksi već petnaestak godina.

 

Operacija hemoroida - THD ili Transanalna hemoroidalna dearteralizacija

THD ili punim imenom Transanalna hemoroidalna dearteralizacija je nasavremenija hirurška procedura trajnog rešavanja hemoroida. Reč je o revolucionarnom otkriću i neinvazivnoj metodi ( metodi bez reza ) kojom se deluje na uzrok nastanka i hemoroidi trajno rešavaju. O ovoj metodi više možete pročitati u posebnom odeljku sajta.